Mijn werkwijze

Ik werk graag samen en houd van een kritische blik. Vanzelfsprekend heb ik genoeg ervaring om zelfstandig mijn aandeel te verzorgen. Maar nauw overleg met een opdrachtgever voegt vaak nét iets extra’s toe.

 

Boekvormgeving

Dit geldt zeker als het om boeken gaat. Als er bijvoorbeeld veel of enkele illustraties zijn, is het fijn als ik in een vroeg stadium kan meedenken. Voor een boek dat vooral uit tekst bestaat, kun je ook prima later contact opnemen. Overigens: ik ben geen redacteur, maar heb wel een gedegen kijk op redactie en foto-redactie. En heb een breed netwerk aan fotografen, drukkers, binders, illustratoren, tekstschrijvers, specialistische collega's en andere professionals.

 

In een eerste gesprek bespreken we je ideeën en wensen voor vorm, sfeer, papier, omslag, oplage, print/druk, je budget en je vraag aan mij.  Vanzelfsprekend breng ik direct mijn expertise in. Daarna ga ik aan de slag en kom ik met voorstellen. Mijn ervaring is dat het gesprek pas dan écht begint.

 

Soms hebben mensen bijzondere wensen: een boek dat je kunt voelen, of ruiken. Ik onderzoek, overleg met collega's, experimenteer. Ik zeg nooit: ‘Dat kan niet!’

 

Wil je graag eens praten over een project, neem dan contact met mij op.

 

Grafisch ontwerp

Mijn focus ligt op het maken van boeken, maar ik doe met evenveel plezier het grafisch ontwerp van andere producten. Denk aan logo’s, huisstijlen, en aan de vormgeving van folders, brochures, posters, tijdschriften, reclameborden, beursmaterialen én websites.

 

Ook hiervoor geldt: ik kan niet alleen tekst en illustraties aantrekkelijk en leesbaar structureren en klaar maken voor de drukker of voor digitale presentatie. Je kunt mij vragen voor het ontwikkelen van een concept. Maar ik kan óók het totale product verzorgen, inclusief complete websites. Juist door de expertise van verschillende professionals te combineren, ontstaan vaak unieke producten. Zo heb ik samen met Visio Haren een routebeschrijving gemaakt voor een man die door een hersenbeschadiging de weg kwijt raakte naar zijn favoriete bestemmingen. Ook heb ik samen met fotograaf Rob de Jong het idee en de uitvoering van een campagne voor afvalscheiding in de gemeente Eemsmond verzorgd.

 

Omdat ik goede samenwerking belangrijk vind, heb ik niet alleen met opdrachtgevers, maar ook met samenwerkingspartners in mijn netwerk vaak jarenlange werkrelaties. Dat schept vertrouwen in elkaar. De creativiteit die daardoor kan ontstaan zie je terug in de producten die ik maak.

 

Op zoek naar een grafisch ontwerper? Neem dan contact met me op.

 

Mijn werk

 

Formulier versturen

Er is een fout geconstateerd.

Verstuurd

Contact

Gerbrand Bakkerstraat 86A

9713 HN  Groningen

 

+31 (0)6 51 05 49 56

 

KvK 02049103